Menu

Factory Light Festival er en innovativ internasjonal kunstfestival på Østlandet som fremmer lyset som kunstform. Med fokus på visuell kunst hvor lys er det sentrale formidlingsmediet, viser FLF det fremste av lyskunst fra norske og utenlandske kunstnere.

FLF finner sted ved den gamle sementfabrikken i Slemmestad sentrum og bruker dette spesielle industrimiljøet ved Oslofjorden som helt unikt lerret og scene for lyskunsten. En storstilt ramme for en lysfestival av stort format! Som publikum får du oppleve et mangfold av uttrykk og kunstneriske teknikker, du kan gå tett på eller se på avstand og noen av verkene kan du være med påvirke uttrykkene til der og da. Festivalen er åpen for alle og trekker publikum i alle aldre, festivalstemningen er stor
når flere tusen mennesker samles for å oppleve lyskunsten, på FLFs festivalområde.

Få oppfinnelser har revolusjonert det forrige århundret som det elektriske lys. FLF hyller og bruker nettopp lys som formidlingsmedium.
Hvert år blir det skapt nye kunstverk spesielt for FLFs unike omgivelser.

FLF vil skape en etterlengtet møteplass for kunstnere, produsenter av lysteknologi og andre fagfelt, og har som ambisjon å bli en viktig plattform for utviklingen og formidlingsinnovasjon innen dette miljøet. FLF foregår årlig andre helgen i september. Festivalen er tilgjengelig for alle generasjoner og har gratis inngang. Betalt inngang ved spesielle eventer og konserter. De siste årene har festivalen vært besøkt av om omkring 7000 publikummere.

Factory Light Festival is an international lightfestival in Slemmestad, Norway. The first of this format in Norway. Founded in 2013 and with plans for making magic in September each year. In 2013 there were app. 3000 people at the festival and in 2014 there were app. 7500 people visiting, so we are a growing festival in an inspiering environment. Situated in Slemmestad’s old industrial environment by the sea, and only 30 minutes drive or boattrip from Oslo. “We light up the autumn” with 3d mappings, installations and a varied program for the whole family. In 2014 we collaborated with Bella Skyway in Torun, Poland. A very happy experience indeed.

For more information about FLF i år, see program/map or like us at facebook/follow us at instagram.

 Factory Light Festival (FLF) har blitt arrangert årlig siden 2013. Fra 2013 til 2015 ble FLF drevet av Sekkefabrikken Kulturhus. Factory Forening ble etablert i juni 2016 for å videreutvikle festivalen. Factory Forening har sitt utspring fra gründerfellesskapet blekksprut1 som er lokalisert i hjertet av festivalområdet. Siden 2016 står Factory Forening ansvarlig for alle deler av kunstfestivalprosjektet FLF. Foreningen har sammen med grûnderne på blekksprut1, kunstnere, og andre til nå lagt ned et betydelig antall timer med frivillig innsats.

OM FACTORY FORENINGEN
Factory Light Festival gjennomføres av Factory Foreningen med høy andel av frivillig innsats. Foreningen ble etablert i juni 2016 og har som formål å ta i bruk lokal kunnskap og lokal gründerarbeidskraft til å gjennomføre prosjekter innenfor sosial og kulturell entreprenørskap. Factory Forening har sitt utspring fra gründerfellesskapet blekksprut1 som er lokalisert i hjertet av festivalområdet.

Hovedformålet til Factory Forening er å formidle kunnskap, inspirere til endring, forsterke og forbedre lokalsamfunnet og dets identitet, tilrettelegge for lokal kunst og kultur samt engasjere barn og ungdom til aktiv deltagelse i prosjektene.

Factory foreningen:
Styretsleder: Craig Harvey
Styremedlemmer: Torunn Nyen, Per Kristian Grønlund, Øystein Jørgensen & Rita Rohdin Nyhuus

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Følg oss på Facebook og Lik oss på instagram

Funded by