Menu

David Chocron - ProjektorPøblene - Bøen / Termodress - Greg Pope - Marie Sjøvold - Pippip Ferner - Riri Green - Liv Mette Larsen - Tobbe Malm - Calina Pandele Yttredal - Maximo Alfonso - Pernille Rosfjord - Ludvig Friberg - Svanhild Rohdin - Marte Ekhougen - Erik & Cath - Roar Lindberg
Erik Borchsenius - Lyssti av Røyken Kulturskole 

David Chocron - Heavy Light
Årets hovedkunstner under Factory Light Festival er David Chocron. Han vil presentere videomappingen Heavy Light på en av Norcems markante sementsiloer. Chocron er bosatt i Oslo, og er en anerkjent komponist, musikkprodusent og multimediakunstner. Han gjorde seg bl.a. bemerket med en stor 3D-mapping på Rådhuset under Mela-festivalen i Oslo i 2014.
www.davidchocron.com

ProjektorPøblene
er et audiovisuelt produksjonsselskap i Oslo med en tydelig sosial profil. På årets Factory Light Festival stiller de med en interaktiv projeksjonsmapping på lossestasjonen i Slemmestad sentrum. Publikum inviteres til å interagere med installasjonen via et kontroll interface hvor de selv kan bytte ut og endre de visuelle elementene. Det er lagt opp til høy brukervennlighet. Dette skal være en lek som fenger så vel barn som voksne.

Marie Sjøvold - In Person
Installasjonen In Person inneholder kasser med insekter som langsomt våkner opp, kommer seg på bena og begynner å bevege seg. Kassene danner rammen for små fortellinger om søvn og oppvåkning, liv og død, hjelpeløshet og stille seier.
Marie Sjøvold, som er født og oppvokst i Vollen, er en kamerabasert kunstner som jobber med video, fotografi og fotobøker på tvers av sjangre og formater. I de fotografiske arbeidene hennes forteller hun universelle historier der hun ofte bruker erfaringer fra sitt eget og sin families liv, men i historiene leker hun alltid med grensene mellom hva som er virkelighet og hva som er fiksjon.
www.mariesjovold.no

Christian Bøen - Luminous Flux
Test ut den interaktive lysinstallasjonen Luminous Flux. Spillutviklerprogrammet som brukes, Unreal Engine 4, kan simulere virkelig lys og hvordan det oppfører seg i realtid.
Luminous Flux er en interaktiv lys- og lydinstallasjon som handler om lyset, fra Big Bang til dagens LED. Hovedfokuset er på utforskning der publikum selv, i førstepersonsperspektiv, kan finne og oppleve de forskjellige installasjonene og stadiene i lysets historie med en trådløs kontroller. Bøen arbeider innen elektronisk kunstproduksjon med bruk av video, lyd og foto. Bøen jobber både med visuell kunst og musikk. Han deltok ved By:Larm i 2002 og debuterte som billedkunstner på Vestlandsutstillingen 2003.
www.christianboen.no

Pernille Rosfjord - Toppen av isfjellet
Et isfjell viser 10 % av sin masse over vann, så man kan forestille seg hvor stort det er. Rosfjords skulptur Toppen av isfjellet er bygget opp av geometriske grunnformer, matematikk i fysisk form, estetisk matematikk. Vi finner kvadrater, rektangler, romber, parallellogrammer, spisse vinkler, stumpe vinkler, rettvinklede trekanter, og mye mer, om vi leter. I forskjellig belysning vil det oppstå skyggevirkninger.
Rosfjord er utdannet ved SHKS og UWE, Bristol, England.
www.pernillerosfjord.com

Pippip Ferner - Kommunetrollet
Med slagordet #plastrettvest ønsker Pippip Ferner, kunstner fra Asker med stort plastengasjement, at alle skal bidra med plastavfall til plastinstallasjonen Kommunetrollet. Hun er ansvarlig for installasjonen som skal bygges under festivalen. Kommunene i Røyken og Asker er med på laget og ønsker å belyse plastproblematikken vi alle er en del av.
I tillegg til å samle plast til skulpturen, kan publikum lage sitt eget lille monster, troll eller figur av plast som de finner i naturen. Ta egne bilder og del på Instagram med emneknaggene #plastrettvest og #factorylightfestival, og du kan bli vinner av fotokonkurransen!
Ferner er utdannet Edinburgh College of Art, Skotland og Parsons School of Design, New York.

Pippip Ferner og Riri Green - Hydrografi
Viser en lys- og videoinstallasjon inspirert av vann. Denne kan oppleves på Sementloftet.

Calina Pandele Yttredal
Pandele Ytterdal er biledkunstner, maler, tegner, grafiker og faglitterær forfatter, bosatt i Oslo. Hun er spesielt opptatt av farge og lys i samspill og arbeider med både to- og tredimensjonale uttrykk, som malerier, tegninger, fotografier, lysskulpturer – i sine steds-spesifikke utstillinger og utsmykninger. På Factory Light Festival 2017 stiller hun ut to kunstproduksjoner.

Sjøhest
I en tid der plante- og dyrearter er i ferd med å forsvinne, er Calina Pandele Yttredal opptatt av å rette blikket mot korallrevene og et økosystem der nytt liv blir skapt, og hvor sjøhest hører til. Ved global oppvarming evner korallrevet å flytte på seg og søke mot kaldere strøk. Yttredal, som arbeider med både to- og tredimensjonale uttrykk omkring temaer knyttet til sykluser i naturen, vil skape sin egen sjøhest, som dukker opp nettopp i Slemmestad under festivalen. Sjøhest skapes spesielt for årets festival og gjøres i samarbeid med den lokale bedriften Frode Stenberg AS.

Connections across Time and Space I og II
Fra Grand hotell til Slemmestad Sentrum: Lysskulpturene Connections across Time and Space I og II, kan oppleves ved inngangen til Sekkefabrikken Kulturhus. Lysskulpturene stod tidligere som en vakker velkomst utenfor Grand hotell i Oslo. De er utformet som tredimensjonale malerier. Malt lag på lag med iriserende og transparente medier på glassplate og montert i aluminiumsrammer med innfelt LED-lys, samspiller de med omgivende og endrer karakter i henhold til tid på dagen og årstiden.
www.calinapandeleyttredal.com

Liv Mette Larsen - Concrete Factory
Billedkunstner Liv Mette Larsen har i maleri-serien Concrete Factory latt seg inspirere av fabrikkområdet i Slemmestad. Hun begynte arbeidet med fotografier tatt rundt på området St.Hansaften 2015. Skisser, akvareller og malerier ble utført på atelieret hennes i Brooklyn, New York fra 2015 til 2017. Larsen, som er vokst opp i Asker, flyttet til Berlin i 1977, etter utdannelse ved Westerdahls og SHKS i Oslo. I Berlin studerte hun på Hochschule der Künste, nå UdK, og ble boende der til hun flyttet til New York i 2010.
www.livmettelarsen.com 

Svanhild Rohdin - U-endelig
Korallrev er blant de mest støyende miljøer på planeten. Yrende liv lager lyd som kan fanges opp av mikrofoner kilometer unna. Støynivået sier noe om tilstanden til revet. Korallrevene regnes som et barometer på hvordan havene våre har det og forskerne ser dem som en indikator på alle økosystemenes helsetilstand. En kollaps har vide konsekvenser på alt som skjer på jorden.
Med installasjonen U-endelig ønsker Rohdin å utrykke den gnissende sammensetningen mellom det sarte vakre og den menneskeskapte krisen.
www.srkunst.no

Erik&Cath - Discobua
I lysets og festens ånd skaper Erik & Cath med enkle og effektive virkemidler et uventet, stille utendørs diskotek ved den gamle bensinstasjonen/"taxibua" i Vaterlandsveien. Vi får oppleve en transformasjon av den spesielle, lille bygningen når vi nå inviteres til å stanse opp og danse til discomusikken som kan høres i "Discobua"s hodetelefoner. Erik&Cath er Erik Borchsenius, allsidig filmskaper og teaterarbeider fra Asker og Cathrine Bjørndalen, scenekunstner bosatt på Nærsnes.

Som bonusspor får vi også "Discobøya" liggende i havnebassenget, duppende til havets beat. Her er festivalens tema fortolket som "Pop av Havet". Av Cathrine Bjørndalen utført med hjelp av blekksprut1crew.
thepowershows.blogspot.com

Erik Borchsenius - Resurrection
I et underjordisk kammer et hemmelig sted på jorden ligger åndelige krefter i dvale. De venter på tidspunktet for tilbakekomstens øyeblikk. Og de undres på i hvilken kraft tilbakekomsten skal skje. Dette gir et innblikk i kortfilmen Resurrection av Erik Borchsenius.
Borchsenius jobber med teater, film, lys og teknikk, og prosjektene er ofte tverrfaglige.

Greg Pope - Live cinema/performance - Silo
After dabbling in punk rock bands and absurdist performance, Greg Pope founded film collective ‘Situation Cinema’ (Brighton 1986) and ‘Loophole Cinema’ (London, 1989). Working collaboratively and individually, Pope has made video installations, live art and single screen film works since 1996. These works include live cinema performance pieces ‘Light Trap’ and ‘Cipher Screen’ as well as 35mm film productions and slide projection performances. His many collaborations include working with sound artists Lee Paterson, John Hegre, Lasse Marhaug and Okkyung Lee and bands including Sult , Moe and Ich Bin Nintendo. Pope has performed at festivals and events in Europe, North and South America and Australia.

Silo
This is a specially created sonic and visual projection performance for the Slemmestad Fatory Light festival, combining the destructive treatment of analogue film with a magic lantern show. This performance emphasizes how the seemingly opposed forces of creation and destruction can be fused into a single action. The cathartic and liberating process of the event creates new forms, sounds and movement in real time. The live-ness is an essential element, this action can never be the same twice. The audience absorbs the excitement – like watching the controlled demolition of a building which changes your perception of a space and object you assumed you had understood completely.
www.gregpope.org

Kjøp billetter: Greg Pope: SILO : Live Performance: https://www.facebook.com/events/164196300803287/?active_tab=about

Marte Ekhougen
Marte Ekhougen stiller på Factory Light Festival 2017 med en skulptur/ installasjon i treet utenfor biblioteket. Ekhougen er skulptør og scenekunstner bosatt i New York. Hennes små "vannskapninger" er alle laget på eller av avkastet plast fra figurteaterprosjeket Doctor Superhelgas Cabinet of Curious Creatures.
www.superhelga.com

 

Ludvig Friberg - Lysgraffiti
Med hjelp fra Grafitti Research Lab i New York kan du skrive eller tegne på veggen med laser lys under Factory Light Festival. Akkurat som vanlig graffiti men med noen fordeler, du kan med en enkel bevegelse fjerne all malingen fra veggen. Og malingen tar aldri slutt! Det tekniske oppsettet er laget av Ludvig Friberg. Friberg, vfx og technical director i Sement & Betong. Ludvig har 10 års erfaring som 3d animatør. Sement & Betong er et lite og dedikert Online/Vfx selskap, som gjør alt fra 4k til web, motion graphics til media conforming, samt offline klipp.
www.sementbetong.no

Maximo Alfonso Rojo - Living creatures
Dra tilbake 450 millioner år og opplev livet på sjøbunnen i kambrosilurhavet. I vinduet på det mørklagte Knuseriet vil Maximo, med lys og farger, presentere trilobitter, blekksprut og koraller og gjenskape deres liv. Sjøbunnen der alle disse skapningene levde, er berggrunnen vi i dag vandrer rundt på her i Slemmestad. Kalksteinen her er grunnen til det i sin tid ble bygget en sementfabrikk, skapte arbeidsplasser og det industrisamfunnet som ble typisk for Slemmestad. I dag er kalken med fossilene gjenstand for forskning og studier. Ved siden av blir det live performance hvor Maximo tryller fantastiske trilobitter frem i lyset.

Roar Lindberg - OPP av HAV
Et elektroakustisk verk, urframføres under festivalen. Roar Lindberg (komposisjon og gitar), Katharina Frogner Kockum (vokal), Aastha Dave (harmonium, pumpeorgel), Tarak Dutta (tabla/trommer), Elise Evensen (fiolin), Mari Evensen (fiolin) og Patrick Vedlog (fløyte). Verket vil framføres i Slemmestad Kirke, i Hindutempelet og på utescenen under åpningen.

Følg oss på Facebook og Lik oss på instagram

Sponsorer